Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στη Ναύπακτο

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν και στην πόλη της Ναυπάκτου,τα Άγια Θεοφάνεια.Στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου,χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.Ιερόθεος συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία του Μέγα Αγιασμού παρουσία των τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.Ακολούθως με τη συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου δημοτικής φιλαρμονικής,κλήρος και λαός μετέβη στο γραφικό Ενετικό λιμάνι της πόλης όπου και τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων.

Και φετός,παρά το τσουχτερό κρύο,ήταν αρκετοί αυτόι οι οποίοι δοκίμασαν τις αντοχές τους και πήδηξαν στα κρύα νερά του λιμανιoύ για να πιάσουν τον Σταυρό προς ευλογία,τον οποίο τελικά κατάφερε να πιάσει ο 22χρονος Παναγιώτης,ελάχιστα πριν αυτό το καταφέρει μια μικρή κολυμβήτρια.Πάντως ο κ. Ιερόθεος,αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσπάθεια της μικρής κολυμβήτριας ,υποσχέθηκε και στην ίδια,έναν ασημένιο σταυρό τον οποίο θα παραδόσει ο ίδιος αύριο στο Επισκοπείο.

Παρόντες στις εκδηλώσεις ο βουλευτής του Κιν.Αλ. Δημ.Κωνσταντόπουλος,ο πολιτευτής της Ν.Δ. Χρ.Παΐσιος,ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλος,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θ.Κοτρωνιάς,οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων κ.Μπουλές,Παπαθανάσης και Γούλας,ο ανεξάρτητος δημ.σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ντ.Τσουκαλάς,ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Νταουσάνης,δημοτικοί σύμβουλοι,η περιφερειακή σύμβουλος Ν.Κωνσταντοπούλου και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κων/νος Κωταντούλας.