Με μεγάλη επιτυχία η 5η γιορτή γλυκού στην Μαμουλάδα Ναυπακτίας

Για 5η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η πετυημένη εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Μαμουλαδιωτών “Γιορτή Γλυκού” στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και του σχολείου,στην τ.κ.Μαμουλάδας.

Μια εκδήλωση,ενταγμένη στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις που διοργανώνει ο σύλλογος κάθε χρόνο σε συνεργασία με το δήμο Ναυπακτίας και έχουν σα σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και τη σύσφιξη των σχέσεων και της επικοινωνίας μεταξύ των κατοίκων και των ανθρώπων που έλκουν την καταγωγή τους από το χωριό.

Η γιορτή του γλυκού,είναι μια αναφορά ουσιαστικά στα τοπικά προιόντα με βάση τη ζάχαρη,που μπορεί να βρει κάποιος σε οποιοδήποτε σπιτικό της περιοχής,κατασκευασμένα από τις γυναίκες του χωριού.

Η εκδήλωση περιελάμβανε δημοτική παραδοσιακή μουσική συνοδεία χορευτικών τμημάτων ενηλίκων και ανηλίκων,σουβλάκια,άφθονα ποτά,αλλά και το κέρασμα όλων όσων παραυρέθηκαν στην εκδήλωση από τον τεράστιο μπουφέ που είχε στηθεί με τα κάθε λογής γλυκίσματα.

Για την προσπάθεια που καταβάλλει ο σύλλογος αλλά και τον τρόπο με τον οποίο “γεννήθηκε” αυτή η ιδέα της εκδήλωσης,μίλησε στην κάμερα ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Μαμουλαδιωτών Χρήστος Κόγγος,ενώ παρευρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κοτσανάς και ο νεοεκλεγέντας δημοτικός σύμβουλος Ζαχαρίας Χοχτούλας.